100, 250, 300 & 500 Words Essay on Rani of Jhansi In English [Rani Lakshmi Bai]

Foto penulis
Ditulis dening guidetoexam

Pambuka

Ing taun 1857, nalika Perang Kamardikan Pisanan, uga disebut Pemberontakan, Rani Lakshmi Bai saka Jhansi minangka pejuang kebebasan sing sukses. Nanging, dheweke ora gelem nyembah marang kekuwatan, kekejeman, lan licik Inggris sanajan berjuang utamane kanggo kerajaane.

Sajrone urip, dheweke nyipta sawetara lagu rakyat. Geguritan Subhadra Kumari Chauhan ngenani panguripan lan kaprawirane isih diwaca dening saben warga. Wong India banget kena pengaruh saka kekarepan lan tekad dheweke. Saliyane memuji semangat dheweke, mungsuh-mungsuh kasebut diarani John of Arc India. Uripe dikorbanake supaya kerajaane bisa dibebasake saka Inggris, kanthi ujar "Aku ora nyerah Jhansi."

100 Words Essay on Rani saka Jhansi

Rani Lakshmi Bai minangka wanita sing luar biasa. Dheweke lair tanggal 13 November 1835. Dheweke putri saka Moropant lan Bhagirathi. Dheweke diarani Manu nalika isih cilik. Nalika isih cilik, dheweke sinau maca, nulis, gulat lan nunggang jaran. Minangka prajurit, dheweke dilatih.

Raja Jhansi Gangadhar Rao nikah karo dheweke. Dheweke lan bojone ora duwe anak. Sasuwene bojone mati, dheweke njupuk tahta kerajaan. Damodar Rao dadi putrane bojone sawise diadopsi. Kratoné diserang déning Inggris amarga iki ora ditrima kanggo wong-wong mau. Senadyan perang kanthi wani nglawan wong Inggris, Rani Lakshmi Bai pungkasane kalah.

250 Words Essay on Rani Lakshmi Bai of Jhansi

Pahlawan lan pahlawan sejarah India wis nindakake tumindak heroik. Umure ditandhani dening pribadine Rani Laxmi Bai saka Jhansi sing luar biasa. Dheweke berjuang kanggo kebebasan kanthi wani sing luar biasa. Ing perjuangan kanggo kamardikan, Rani Laxmi Bai ngorbanake nyawane kanggo negarane.

Kulawargane minangka bangsawan ing Maharashtra, ing ngendi dheweke lair ing taun 1835. Bhagirathi minangka jeneng ibune lan Moropanth minangka jeneng bapake. Nalika isih cilik, ibune tilar donya. Manoo minangka jeneng sing diwenehake nalika isih cilik.

Shooting lan nunggang jaran ana loro pastimes favorit dheweke. Dhuwur, kekuwatan, lan kaendahane ndadekake dheweke katon. Dheweke nampa pendidikan paling lengkap saka bapake ing kabeh bidang. Sadawane uripe, dheweke wis kendel. Kaping pirang-pirang, dheweke nylametake nyawane Nana Sahib kanthi mlumpat saka jarane dhewe.

Panguwasa Jhansi kanthi jeneng Gangadhar Rao, dheweke nikah karo dheweke. Minangka Maharani Laxmi Bai saka Jhansi, dheweke dadi salah sawijining wanita paling kuat ing donya. Minat dheweke ing latihan militer saya tambah akeh nalika dheweke nikah. Damodar Rao dadi pewaris tahta Jhansi. Ing sasampunipun seda Raja Gangadhar Rao.

Keberanian lan kawicaksanane pancen apik banget. Pedhang Laxmi Bai mbuktekaken minangka tantangan Hercules kanggo panguwasa Inggris sing pengin nyekel Jhansi. Keberanian dheweke dadi alat kanggo mbela negarane. Perang kanggo kamardikan iku urip lan pati.

Dheweke duwe kabeh kuwalitas sirah lan ati. Dheweke dadi patriot sing apik banget, ora wedi lan wani. Dheweke trampil nggunakake pedhang. Dheweke tansah siap ngadhepi tantangan. Dheweke menehi inspirasi marang panguwasa India nglawan kekejeman pamrentah Inggris ing India. Dheweke melu aktif ing perjuangan kebebasan ing taun 1857 lan ngorbanake nyawane.

Cekakipun, Laxmi Bai minangka inkarnasi keberanian lan keberanian. Dheweke wis ninggalake jeneng abadi sawise dheweke. Jeneng lan ketenaran dheweke bakal terus menehi inspirasi para pejuang kebebasan.

300 Words Essay on Rani saka Jhansi

Sajarah perjuangan kamardikan India kebak referensi kanggo Rani Lakshmi Bai. Patriotisme dheweke bisa lan isih bisa menehi inspirasi. Dheweke bakal tansah dikenang minangka ratu ing Jhansi dening warga negarane minangka Rani Lakshmi Bain.

Kashi minangka papan lair saka Rani Lakshmi Bai, sing lair tanggal 15 Juni 1834. Jeneng Manikarnika sing diwenehake nalika isih cilik dicekak dadi Manu Bai. Peparinge dheweke katon wiwit cilik. Nalika isih cilik, dheweke uga nampa latihan senjata. A swordfighter lan penunggang jaran, kang spesialisasine ing disiplin iki. Dheweke dianggep ahli ing acara kasebut dening para prajurit sepuh.

Dheweke nikah karo Gangadhar Rao, raja Jhansi, nanging dheweke dadi randha sawise mung rong taun omah-omah amarga nasibe sing ora rasional.

India mboko sithik dikuwasani dening Kakaisaran Inggris nalika iku. Jhansi digabung dadi Kakaisaran Inggris sawisé Raja Gangadhar Rao séda. Lakshmi Bai terus mimpin kulawarga sanajan bojone seda, njupuk tanggung jawab penuh kanggo aturane.

Minangka asil ngunggahake bojone urip, dheweke ngadopsi anak lanang, Gangadhar Rao; Kanggo mbukak dinasti, nanging Kakaisaran Inggris ora gelem ngakoni. Miturut doktrin omission, Gubernur-Jendral Lord Dalhousie bakal nundukake kabeh negara sing raja-rajane ora duwe anak.

Iki jelas ditentang dening Rani Lakshmi Bai saka Jhansi. Dheweke ora gelem nuruti prentah Inggris sing ndadékaké oposisi marang Kakaisaran Inggris. Saliyane dheweke, Tatya Tope, Nana Saheb, lan Kunwar Singh uga dadi raja. Negara wis siyap dijupuk. Kaping pirang-pirang, dheweke ngadhepi lan ngalahake para pengkhianat (tentara Inggris).

Ing taun 1857 ana perang sajarah antarane Rani Lakshmi Bai lan Inggris. Wong Inggris bakal dicopot saka negara dening dheweke, Tatya Tope, Nana Saheb, lan liya-liyane. Ora ketompo carane gedhe tentara Inggris, dheweke ora kelangan wani. Kekuwatan anyar ditambahake marang tentarane kanthi keberanian lan keberanian. Senadyan keberanian, dheweke pungkasane dikalahake dening Inggris nalika perang.

500 Words Essay on Rani saka Jhansi

Maharani Lakshmi Bai minangka wanita ideal. India ora bakal lali jenenge lan dheweke bakal dadi sumber inspirasi. Iku perang kamardikan pimpinan kanggo India.India.

Tanggal lairé tanggal 15 Juni 1834 ing Bitur. Manu Bai minangka jeneng sing diwenehake. Senjata diwulangake nalika isih cilik. Kuwalitas sing diduweni yaiku prajurit. Ketrampilan nunggang jaran lan panahan dheweke uga nyengsemaken.

Saliyane dadi putri, dheweke uga dadi penganten Raja Ganga Dhar Rao saka Jhansi. Jeneng Rani Lakshmi Bai diwenehi dheweke sawise dheweke nikah. Kesenengan nikah ora bakal kasedhiya kanggo dheweke. Nikahe suwene rong taun sadurunge dadi randha.

Ora ana masalah kanggo dheweke. Minangka wong wadon sing ora duwe anak, dheweke kepengin ngangkat anak lanang. Dheweke ora diidini dening Gubernur Jenderal Dalhousie. Inggris pengin nggabungake Jhansi menyang kekaisaran. Dheweke ditentang dening Lakshmi Bai. Aturan manca ora ditrima kanggo dheweke. 

Dhawuhe Gubernur Jendral ora dituruti. Kamardikan dheweke diumumake sawise dheweke ngadopsi anak lanang. Wong telu padha ngenteni kesempatan. Kanwar Singh, Nana Sahib, Tantia Tope. Bebarengan karo Rani, dheweke nggawe ikatan sing kuat.

Naya Khan nuntut pitung lakh rupee saka Rani. Kanggo mbuwang dheweke, dheweke ngedol perhiasane. Tumindak kianat njalari dheweke gabung karo Inggris. Serangan kaping pindho diluncurake ing Jhansi dening dheweke. Naya Khan lan Inggris ditentang dening Rani. Nanem rasa kepahlawanan ing prajurite minangka salah sawijining prestasi paling gedhe. Mungsuhe dikalahake dening kewanenan lan keteguhane.

Invasi kaping pindho ing Jhansi dumadi ing taun 1857. Tentara Inggris teka kanthi jumlah gedhe. Dheweke nyerah dijaluk, nanging dheweke ora nuruti. Iki nyebabake Inggris ngrusak lan ngrebut kutha kasebut. Nanging, Rani tetep mantep.

 Bareng kabare Tanita Tope seda, dheweke kandha, “Salawase ana getih ing uratku lan pedhang ing tanganku, ora ana wong manca sing wani ngrusak tanah suci Jhansi. Sawise iki, Lakshmi Bai lan Nana Sahib nangkep Gwalior. Nanging salah sawijining pimpinane Dinkar Rao minangka pengkhianat. Dadi dheweke kudu ninggalake Gwalior.

Ngatur tentara anyar saiki dadi tugase Rani. Ora mungkin dheweke nindakake amarga ora duwe wektu. Dheweke diserang dening tentara gedhe sing dipimpin dening Col. Smith. Kaprawirane lan kaprawirane pancen nggumunake. Dheweke nandhang tatu sing serius banget. Gendéra kamardikan kibar salawasé urip.

Perang Kamardikan Kapisan rampung kanthi kekalahan kanggo wong India. Kepahlawanan lan kamardikan ditabur dening Rani saka Jhansi. Asmane ora bakal dilalekake ing India. Ora mungkin mateni dheweke. Hugh Rose, jenderal Inggris, memuji dheweke.

Pasukan pemberontak dipimpin lan dipimpin dening Laxmi Bai Maharani. Sajrone kabeh urip, dheweke ngorbanake kabeh kanggo negara sing ditresnani, India. Sajarah sajarah India kebak karo nyebutake tumindak wani dheweke. Dheweke misuwur amarga tumindak heroik ing pirang-pirang buku, puisi, lan novel. Ora ana pahlawan liyane sing kaya dheweke ing sejarah India.

kesimpulan

Rani Lakshmi Bai, Rani saka Jhansi, minangka prajurit wanita pisanan ing sejarah India sing nuduhake keberanian lan kekuwatan kasebut. Pangorbanane kanggo Swaraj mimpin kanggo mardika India saka pamaréntahan Inggris. Dikenal ing saindenging jagad amarga patriotisme lan bangga nasional, Rani Lakshmi Bai minangka conto sing mencorong. Ana akeh wong sing ngujo lan inspirasi dheweke. Kanthi cara iki, asmane bakal tetep ana ing ati wong India sajrone sejarah.

Ninggalake Komentar