Uppsats om fotboll: Lista över hjältar och världscupvinnare

Essay on FootbalEssay on Football: - Fotboll är ett av de mest populära spelen i hela världen. Idag skapar Team GuideToExam några uppsatser om fotboll för studenterna. Redan i början vill vi göra det klart att dessa uppsatser också kan användas för att skriva en artikel om fotboll eller en uppsats om behovet av spel och sport.

Utan fördröjning

LÅT OSS SCROLL

Bild på Essay on Football

50 ord uppsats om fotboll

Fotboll är ett populärt utomhusspel som spelas över hela världen. En vanlig fotbollsmatch tar 90 minuter och är uppdelad i två halvlekar. Varje halvlek har 45 minuter.

Ett fotbollslag bestående av 11 spelare. Detta spel är mycket populärt eftersom varje minut av spelet är full av spänning och spänning. Den högsta auktoriteten för världsfotbollen är FIFA. Att spela fotboll gör en man vältränad och frisk.

100 ord uppsats om fotboll

Ett av de mest populära utomhusspelen är fotboll. Det är ett 90 minuters spel som är fullt av spänning och spänning. Åskådare får njutning till sista minuten av spelet.

Fotboll är ett spel som gör oss vältränade och friska och det lär oss också värdet av lagarbete. Utan lagarbete kan en fotbollsmatch aldrig vinnas.

Fotbollens originalitet kan spåras upp till den grekiska civilisationen. Men det moderna fotbollsspelet har sitt ursprung i England. För närvarande spelas fotboll över hela världen.

Den mest prestigefyllda fotbollsturneringen är FIFA World Club som hålls i fyra års intervaller. Indien har inte gjort så mycket i fotboll hittills. Men gradvis ses indiska spelare uppgradera i detta spel.

200 ord uppsats om fotboll

Fotboll är ett utomhusspel. Detta spel spelades första gången i England 1863. På 21-talet spelade olika länder som Tyskland, Irland, Spanien, Nederländerna och Frankrike detta spel.

FIFA (1904) är fotbollens högsta styrande organ, som genomförde en internationell tävling bland nationaliteterna. Det spelas på 120 yards långa och 80 yards breda fält med en boll gjord av läder. På var sida om lekplatsen finns två stolpar med tjugo meters mellanrum.

Det finns en målvakt på varje sida och två backar, tre halvbackar och fem forwards på varje sida. Spelet spelas mellan två lag bestående av elva spelare på varje sida och leds av en domare. När han blåser i visselpipan börjar spelet.

Kort Essä om fotboll

Varje lag försöker passera bollen genom tvåmålen på den motsatta sidan och motståndaren försöker försvara. Målvakten är noggrann vaksam över målstolparna som hindrar bollen från att ta sig igenom stolparna.

Det lag som gör fler poäng vinner matchen. Om båda lagen gör lika många mål eller inte gör några mål under den givna tiden, förklaras det oavgjort.

Spelet spelas vanligtvis i nittio minuter med ett intervall på fem till tio minuter. Parterna byter sida efter pausen. Det finns några etablerade regler i detta spel som - ingen spelare får röra bollen med händerna eller ladda varandra.

Den positiva sidan av detta spel är att det gör spelarna starka, aktiva, snabba och lydiga. Fotboll är verkligen ett av de spännande och mest spännande spelen.

Bild på Long Essay on Football

Lång uppsats om fotboll

Introduktion:- Fotboll är en av de mest populära sporterna som spelas i nästan alla hörn av världen. Ett fotbollslag bestående av 11 spelare spelar i 90 minuter för resultatet. Detta spel kallas också fotboll.

Fotbollens historia: Det finns ingen beprövad fotbollshistoria. Men det sägs att ett spel som är väldigt likt fotboll spelades i Grekland och vissa delar av Europa under antiken.

Men modern fotboll är utvecklad eller uppfostrad i England. 1789 utvecklades den första fotbollsklubben i England. Eftersom spelet vinner popularitet dag för dag. Nu anses fotboll vara ett av de mest populära utomhusspelen i världen.

Regler för fotboll:- Fotboll spelas genom att följa vissa regler och föreskrifter. Först och främst måste ett fotbollslag bestå av högst 11 spelare.

Det finns en målvakt som kan röra bollen för hand men de andra 10 spelarna kan bara använda sina fötter, huvud eller bröst för att flytta bollen. Vanligtvis spelas en fotbollsmatch i 90 minuter som är uppdelad i två halvor. Varje halvlek har 45 minuters tid.

Men när poängen förblir densamma under de tilldelade 90 minuterna läggs ytterligare 30 minuter till för att få ut resultatet. Således kan spelet förlängas till 120 minuter i detta fall.

Samtidigt när resultatet förblir detsamma i 120 minuter också, kan domaren besluta att genomföra en straffläggning. Domaren och två linjedomare kontrollerar spelet och tilldelar frisparkar eller straffar till det motsatta laget om någon spelare gör regelbrott under matchen.

Fördelar med att spela fotboll:- Fotboll är ett spel som alla gillar eftersom det har många fördelar. Fotboll är en utomhussport. Att spela fotboll gör en man vältränad och frisk, för när vi spelar fotboll blir våra muskler starka, det bränner också våra fetter.

Förutom att fotboll är en sport som lär oss värdet av samarbete och lagarbete. I den nuvarande tiden kan en person uppnå mycket namn och berömmelse genom att spela fotboll.

Slutsats:- Fotboll ökar i popularitet dag för dag. Detta spel är också populärt i Indien. Men fortfarande är amerikanska och europeiska nationer utvecklade mycket inom denna sport i jämförelse med Indien.

Indien har inte tävlat i fotbolls-VM än så länge men på senare tid kan mycket utveckling märkas inom indisk fotboll.